Wasparfum kun je zonder wasverzachter gebruiken

Er zijn heel wat wasverzachters die geparfumeerd zijn, maar na enkele uren verdwijnt de geur.  Daarnaast is wasverzachter slecht voor je machine. Het kan zich ophopen in je wasmachine, wat slecht is voor het mechanisme. Hierdoor kan het gaan verkalken. Het wordt aanbevolen je wasmachine 3 tot 6 keer per jaar te reinigen en daar hebben wij een geweldig en betaalbaar product voor: de Essentia Cleaner!

1-2 minuten

25-07-2022

Marike Wittebol

Wasverzachter is geen aanrader

Hoewel wasverzachter je kleding heerlijk zacht maakt door een fijne vetlaag toe te voegen, kan dit laagje de ademende kwaliteiten van je kledingstukken beïnvloeden. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een gevoelige huid, ouderen en baby's, aangezien deze groepen extra gevoelig zijn voor mogelijke irritaties. De sublieme geur die wasverzachter met zich meebrengt kan helaas, door ophoping van resten, een minder prettige nasleep hebben voor je wasmachine. De vetlaag die wasverzachter op je kleding achterlaat, gaat zich namelijk ook ophopen in je wasmachine. De opbouw van deze resten kan bijdragen aan de ontwikkeling van zogenaamde vetluis, een soort biofilm die bestaat uit vet, wasmiddelresten, en bacteriën. Vetluis kan meerdere problemen veroorzaken. Ten eerste kan het een onaangename geur afgeven, die je kleding kan beïnvloeden en de hele wasruimte kan doordringen. Daarnaast kan het de prestaties van je wasmachine belemmeren, door bijvoorbeeld de afvoer te verstoppen of door te interfereren met de sensoren van de machine. Op de lange termijn kan dit leiden tot duurdere reparaties of zelfs de noodzaak om de wasmachine helemaal te vervangen. Om deze problemen te voorkomen, is het raadzaam om het gebruik van wasverzachter te beperken en de wasmachine regelmatig schoon te maken om de opbouw van deze resten te voorkomen. Een zeer effectieve manier om je wasmachine schoon en in topconditie te houden, is door de Essentia Cleaner te gebruiken. Wij adviseren om dit 3 tot 6 keer per jaar te doen. Het gebruik van de Essentia Cleaner zal niet alleen de levensduur van je machine verlengen, maar ook de kwaliteit en frisheid van je wasgoed verbeteren.

Wat zijn de gevolgen van vetluis?

Vetluis kan meerdere problemen veroorzaken. Ten eerste kan het een onaangename geur afgeven, die je kleding kan beïnvloeden en de hele wasruimte kan doordringen. Daarnaast kan het de prestaties van je wasmachine belemmeren, door bijvoorbeeld de afvoer te verstoppen of door te interfereren met de sensoren van de machine. Op de lange termijn kan dit leiden tot duurdere reparaties of zelfs de noodzaak om de wasmachine helemaal te vervangen. Om deze problemen te voorkomen, is het raadzaam om het gebruik van wasverzachter zoveel mogelijk te beperken en de wasmachine regelmatig schoon te maken om de opbouw van deze resten te voorkomen. Een zeer effectieve manier om je wasmachine schoon en in topconditie te houden, is door de Essentia Cleaner te gebruiken. Wij adviseren om dit 3 tot 6 keer per jaar te doen. Het gebruik van de Essentia Cleaner zal niet alleen de levensduur van je machine verlengen, maar ook de kwaliteit en frisheid van je wasgoed verbeteren.

En hoe zit het dan met wasparfum van Wasgeluk?

De wasparfum van Wasgeluk heeft het ongeëvenaarde vermogen om je wasgoed een langdurig, heerlijke geur te geven. Het zorgt ervoor dat je kleding dagenlang fris blijft ruiken. Zelfs na maanden in de kast te hebben gelegen, is de geur nog steeds merkbaar. Bovendien kan het gebruik van wasparfum in combinatie met onze drogerballen je wasgoed zachter, minder statisch en minder gekreukt maken. Een bijzonder voordeel van onze wasparfum is dat het de noodzaak van wasverzachter elimineert. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar verminder je ook aanzienlijk de hoeveelheid plastic afval. Slechts één flesje wasparfum van 250 ml kan de plaats innemen van 3 liter wasverzachter. Dit betekent minder gedoe met zware flessen en een positieve impact op het milieu door de reductie van plastic afval. Bij Wasgeluk zijn we er trots op dat al onze flessen 100% recyclebaar zijn, wat bijdraagt aan een duurzamere wereld. Kies dus voor wasparfum zonder wasverzachter, en help mee aan een betere toekomst voor ons allemaal.