Was jij al met de wasstrips?

De overgang naar het gebruik van wasstrips, eigenlijk kleine stukjes papier, kan even wennen zijn. We zijn gewend aan vloeibare wasmiddelen in wasballen, pods en poeder. Wasstrips bieden een nieuwe benadering van wassen. We begrijpen dat dit een aanpassing kan vergen.

1-2 minuten

14-07-2022

Marije Verhoef

Wassen nog eenvoudiger

Toen we enige tijd geleden in Italië in aanraking kwamen met dit innovatieve product, moesten we echt even omschakelen. Kun je serieus je was schoon krijgen met slechts een halve strip? Ik heb meteen wat vuile was verzameld, zoals handdoeken uit de garage. En wat denk je? Een halve strip erbij en de handdoeken werden werkelijk brandschoon. We hebben verschillende wasbeurten gedraaid op diverse temperaturen en waren oprecht enthousiast over de verbluffende resultaten. Uit slechts één van die velletjes komt zoveel waskracht.

Milieubewust wassen

Al geruime tijd stoort me de overmatige hoeveelheid plastic als verpakkingsmateriaal. Die grote shampooflessen (ik gebruik shampoobars) en gigantische flessen schoonmaak- en wasmiddelen zijn overbodig. Wist je dat er jaarlijks miljarden plastic flessen worden geproduceerd en slechts 20% ervan wordt gerecycled? Verbijsterend, nietwaar? Dit draagt bij aan de gigantische vervuilende plasticberg. Er bestaan betere alternatieven, zoals onze wasparfum, verpakt in Bio Based flessen, hoewel de meeste producenten deze optie nog niet omarmen.

Onze wasstrips zijn niet alleen uitstekende wasmiddelen, maar ook volledig vrij van plastic, nikkel, chloor en bleekmiddelen. Ze zijn geschikt voor de gevoelige huid, zelfs voor baby's. We zijn er enorm trots op. Een snelle vergelijking toont aan dat een wasbeurt met een A-merk wasmiddel gemiddeld €0,52 kost, terwijl een wasbeurt met een strip slechts €0,40 per wasbeurt kost. Als je alle voordelen in overweging neemt, weet je wat je te doen staat...