Wasparfum, hoe maak je de juiste keuze?

De wasparfum van Wasgeluk is geproduceerd op natuurlijke basis. Ons assortiment biedt nu een keuze uit 18 verleidelijke geuren. Bij Essentia zijn we altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe, betoverende aroma’s. Met zo’n uitgebreid aanbod op de markt, vraag je je wellicht af: hoe kies ik de perfecte geur en het ideale product? We helpen je graag bij het maken van deze keuze!

3 minuten

31-12-2023

Bewust kiezen

Allereerst adviseren wij vooral geuren te kiezen die bij jou als persoon passen. Daarnaast kun je heel bewust de keuze maken voor een duurzaamheid. Consumenten worden gelukkig steeds kritischer, en dat is maar goed ook. Ons milieu en onze samenleving vragen ook om bewuste keuzes. Op dit moment is onze wasparfum het enige milieuvriendelijke merk in de markt! Heel graag leg ik je uit hoe Wasgeluk en Essentia continu bezig zijn met deze ontwikkelingen en hoe wij inspringen op deze belangrijke vraagstukken.

Bio-Based én op basis van etherische olie

Onze flessen zijn bio-based en dus NIET van plastic. Bio-based houdt in dat de flessen zijn geproduceerd van restafval van, in ons geval, rietsuiker. Bio-Based is daarbij volledig biologisch afbreekbaar. Onze producten zijn microplastics vrij. Microplastics zijn kleine chemische deeltjes die onze oppervlaktewateren en bodem vervuilen en door onze voedselketen ook in ons lichaam worden teruggevonden. Iets wat we echt niet moeten willen. Je kan de fles met een gerust hart in de groene container doen. Ons product is geproduceerd op basis van etherische olie. Etherische oliën, gewonnen uit planten, bloemen, kruiden en andere natuurlijke bronnen, worden gebruikt vanwege hun geurige eigenschappen en therapeutische voordelen. Tevens hebben ze extra voordelen bij gebruik in onder andere schoonmaakmiddelen vanwege hun antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Het is wel belangrijk je te realiseren dat je de olie bij knoeien wel direct moet verwijderen. Uiteraard is onze wasparfum vegan en dierproefvrij en lost deze volledig op in water.

Dermatologisch getest

Onze producten zijn dermatologisch getest en geschikt bevonden voor de zeer gevoelige huid. Het product is specifiek geformuleerd en getest om te voldoen aan de behoeften van mensen met een zeer gevoelige huid. Het bevat milde natuurlijke ingrediënten en vermijdt agressieve chemicaliën die irritatie kunnen veroorzaken. Wij beschikken over zeer gespecificeerde lijsten met ingrediënten; heb je een allergie, twijfel je ergens over, bel of mail ons dan. Wij vinden het heel belangrijk je hierbij te helpen.

Een duurzame en milieubewuste keuze

Op onze labels kun je veel informatie terugvinden over het gebruik van ons product. Omdat wij onder de wetgeving van wasmiddelen vallen, moeten wij ook waarschuwingssymbolen plaatsen. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Je mag het niet opdrinken, in je ogen gieten of rechtstreeks in het milieu lozen. De etherische olie moet natuurlijk wel op de juiste manier worden verwerkt, namelijk via je wasmachine. Wij hopen dat je keuze voor wasparfum niet alleen is gebaseerd op geur, maar dat jij je als consument ook verdiept in het verhaal achter een product. De duurzame en milieubewuste keuzes die Wasgeluk maakt waardoor wij voorop lopen in de wasparfumbranche. Wij zijn daar trots op. Kies milieubewust, kies Wasgeluk!