Het I’M Green label op onze flessen

Wasgeluk mag op de flessen van de wasparfum en de Clouds het logo I’M Green gebruiken. Wij zijn daar enorm trots op. Essentia is continu in ontwikkeling en de producten worden steeds verbetert. Essentia investeert veel tijd en geld om nieuwe wetenschappelijk onderbouwde inzichten te krijgen en volledig volgens de strenge regelgeving de allerbeste producten te ontwikkelen.

1-2 minuten

14-07-2022

Marike Wittebol

Wat betekent het I’M Green logo eigenlijk?

Het I'M Green-logo hebben wij natuurlijk niet zelf bedacht. Dit logo mag alleen worden gebruikt als de fles is geproduceerd met natuurlijke materialen. Onze flessen zijn bio-based en worden geproduceerd zonder gebruik van petroleum. Ze zijn gemaakt van suikerriet. Geweldig, toch? Om het logo op onze flessen te mogen gebruiken, moeten wij als bedrijf voldoen aan strenge regels en voorwaarden. Dit geldt zowel voor de flessen zelf als voor de labels en de doppen. Alles moet aan strikte criteria voldoen.

Milieubewust wassen

Ik erger me al geruime tijd enorm aan de overvloed aan plastic verpakkingsmateriaal. Grote flessen shampoo (daarom gebruik ik nu shampoobars) en die enorme flessen schoonmaakmiddelen en wasmiddelen. Het is echt totaal onnodig. Wist je dat er jaarlijks miljarden plastic flessen worden geproduceerd en dat slechts 20% daarvan wordt gerecycled? Bizar toch... Dit leidt tot een enorme en vervuilende plasticberg. Gelukkig zijn er betere alternatieven. Onze wasparfum zit bijvoorbeeld in bio-based flessen, maar de meeste fabrikanten maken nog geen gebruik van deze optie. Het I'M Green-logo is een wereldwijd erkend symbool voor verpakkingen die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd.

Bio based….wat betekent dat?

Bio-based verpakkingsmateriaal wordt vervaardigd uit bioafval uit de industrie, landbouw en gft-containers, of uit speciaal geteelde biologische grondstoffen. Onze flessen zijn volledig recyclebaar, ze zijn gemaakt van bio-based materiaal en de etiketten zijn ook bio-based. Bovendien gebruiken we aluminium dopjes, zodat ons hele product volledig recyclebaar is. Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat onze wasparfum volledig oplosbaar is in water, veganistisch, vrij van microplastics en dierproefvrij. Het komende jaar zullen we weer prachtige ontwikkelingen onthullen. We blijven streven naar vernieuwing, verbetering en ontwikkeling. Denk aan nieuwe geuren, wetenschappelijke tests en onderzoeken. Essentia en Wasgeluk zijn trots om voorop te lopen in onze branche. Hartelijke groeten, Marike en Marije