Geurblindheid

Ken je dat gevoel? Dat je zo gewend raakt aan een geur dat je denkt dat deze nauwelijks nog aanwezig is? Je gebruikt steeds meer, overtuigd dat de geur subtiel blijft. Maar, verrassing: voor anderen is die geur allesbehalve subtiel!

2 minuten

27-02-2024

Marije Verhoef

Soms neutraal wassen

Dit fenomeen kan je ervaren met allerlei geuren, of het nu gaat om je geurkaarsen, parfum of, zoals in ons geval, je wasparfum. Zelf maak ik dit ook door. Bijvoorbeeld na een sportsessie, wanneer mensen opmerken hoe fris mijn kleding nog ruikt, terwijl ik het zelf niet eens besef. Om dit aan den lijve te ondervinden, heb ik eens geëxperimenteerd met neutraal wassen, zonder enige geurtoevoeging... een tamelijk saaie ervaring, maar met een verbluffend resultaat. Wanneer je vervolgens weer wast met je favoriete wasparfum, is de geurervaring overweldigend.

Variëren

De les hieruit? Varieer met je geuren. Voeg niet steeds meer toe, maar wissel af. Zo blijft je reukzin scherp. En als je denkt dat je was niet genoeg ruikt, controleer dan ook eens je wasmachine.

Kwaliteit van je wasmachine

Bij oudere modellen wasmachines horen we vaak dat zowel de waskwaliteit als de frisheid afneemt. Blijft er water staan in het wasverzachterbakje? Wordt je machine regelmatig gereinigd? (Check onze effectieve cleaner op de website bij accessoires) Soms zijn machines zo zuinig ingesteld dat de geur nauwelijks in je was terechtkomt. Dus, bij geurblindheid... AFWISSELEN en zorg er daarnaast voor dat je machine altijd gereinigd is. Veel liefs, Marike en Marije